Nieuws

Nordea lanceert Flexible Fixed Income Plus Fund

Nordea lanceert het Flexible Fixed Income Plus Fund voor beleggers die een beperkt en gecontroleerd risico willen lopen.

Nordea Asset Management heeft het assortiment resultaatgerichte beleggingsoplossingen uitgebreid met de lancering van het Nordea 1 – Flexible Fixed Income Plus Fund.

Het fonds richt zich volgens Nordea op het bieden van een oplossing aan conservatieve beleggers die bereid zijn beperkt en gecontroleerd risico te lopen om beleggingsresultaten te behalen die meer in lijn zijn met vastrentend-prestaties uit het verleden.

De strategie belegt in alle vastrentende assetclasses, maar biedt ook flexibiliteit in beperkte exposure naar aandelen, tot 15%. Het fonds is zeer liquide, wereldwijd en unconstrained van aard en gaat flexibel op met duration, credit en aandelenrisico’s, aldus Nordea. 

Zelfde beleggings-DNA

Het nieuwe fonds heeft vanuit portefeuilleconstructie-perspectief hetzelfde DNA als Nordea 1 – Flexible Fixed Income Fund en Nordea 1 – Stable Return Fund. 

Buiten deze overeenkomst staat de capaciteit van dit fonds volgens de vermogensbeheerder los van de capaciteit van het Nordea 1 - Stable Return Fund. Het fonds wordt beheerd door hetzelfde portefeuillemanagement team dat ook verantwoordelijk is voor de fixed income-oplossingen.

Het investment committee wordt geleid door portefeuillemanager Karsten Bierre en Dr. Asbjørn Trolle Hansen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen