Nieuws

Tijd om dollars te verkopen

Barclays adviseert beleggers voor een korte periode short te gaan in dollars

Beleggers doen er goed aan om even tegen de stroom in te zwemmen en Amerikaanse dollars te verkopen in ruil voor euro’s, yen en ponden. Dat is het advies dat Barclays deze week geeft aan zijn klanten.

Giovanni Paci, hoofd van het valutateam, geeft volgens Bloomberg twee redenen. Ten eerste wijst de geschiedenis uit dat contrair handelen in de tweede week van januari vaak winst oplevert.

Ten tweede worden de beoogde ministers van het kabinet-Trump deze week ondervraagd door de Senaat. Dat kan volgens Paci de verwachtingen van een snelle implementatie van bijvoorbeeld nieuwe belastingwetgeving dempen. En de dollar heeft eind 2016 juist gewonnen door het optimisme over een nieuw pro-groeibeleid van Trump.

Short voor één of twee weken

De eurodollarkoers is sinds november gedaald van boven de 1,10 dollar per euro naar 1,05. Door nu short te gaan kunnen beleggers in korte tijd een rendement van 2% realiseren, zo denkt Paci.

Daarna moeten beleggers overigens gewoon weer instappen, want Barclays is op de langere termijn net zo positief over de dollar als de consensusverwachting.

Euro is risicovrij

Paci adviseert dollars te verkopen in ruil voor een mandje euro’s, Britse ponden en Japanse yen. Dit is volgens Paci relatief risicoloos om dat er de komende paar weken geen groot nieuws te verwachten is uit deze regio's.

Een longpositie in Nieuw-Zeelandse ponden of Australische en Canadese dollars raadt hij af omdat deze valuta geraakt kunnen worden door protectionistische geluiden uit het nieuwe kabinet van Trump.

Contrair

Als Trump eenmaal is geïnaugureerd op 20 januari adviseert Paci beleggers de posities weer te draaien.

Barclays is niet de enige die beleggers aanraadt voorlopig even een contraire posities in te nemen. Deutsche Bank deed bijvoorbeeld onlangs hetzelfde.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus