Nieuws

Candriam gaat naar VS

Candriam Investors Group goes USA. Het Frans/Belgische effectenhuis opent een eigen kantoor in New York.

Candriam Investors Group gaat ook Amerikaanse institutionele beleggers zijn diensten als multispecialist in vermogensbeheer aanbieden. De dochter van New York Life Investment Management (NYLIM) kondigde vandaag de opening van een kantoor in New York.

Uit het persbericht: "Het kantoor in New York zal institutionele beleggers uit de VS toegang bieden tot de voornaamste internationale aandelen- en obligatiestrategieën van Candriam, zoals duurzaam en verantwoord investeren en gespecialiseerde beleggingsoplossingen voor pensioenplannen. Tegelijk zet Candriam zijn samenwerking met New York Life - MainStay Investments en IndexIQ voort op het vlak van absoluut rendement, groeilandaandelen en duurzaam en verantwoord investeren."

Naïm Abou-Jaoudé, Chief Executive Officer van Candriam Investors Group en Chairman van NYLIM International: “Wij merken een enorme interesse in toonaangevende strategieën voor duurzaam en verantwoord investeren. Dat is een snel groeiende branche in Europa en de VS, waarin Candriam als pionier en voortrekker al meer dan twintig jaar ervaring heeft.”

Duurzame expansie 

Om duurzaam en verantwoord investeren in de VS te ruggensteunen, sponsorde Candriam onlangs het tweejaarlijkse rapport van de US SIF Foundation over Trends in duurzaam, verantwoord en impactbeleggen in de VS in 2016, dat medio november werd gepubliceerd. Daaruit bleek dat duurzaam, verantwoord en impactbeleggen inmiddels bijna 9 biljoen dollar aan activa vertegenwoordigen.

De forse groei van het volgens Ecologische, Sociale en Governancecriteria (ESG) beheerde vermogen weerspiegelt volgens Candriam de toenemende vraag bij zowel institutionele als particuliere beleggers.

Candriam Investors Group is een pan-Europese vermogensbeheerder met een track record van 20 jaar en een team van 500 professionals. Candriam had eind september 2016 meer dan 100 miljard euro onder beheer. De beleggingsoplossingen van Candriam omvatten vijf domeinen: vastrentend beheer, aandelen, strategieën met absoluut rendement, duurzaam en verantwoord investeren en geavanceerde assetallocatie.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie