Nieuws

Pas op met Brazilië, obligatiebeleggers

Obligatiebeleggers kunnen zich wel eens verslikken in het mooie herstelverhaal in Brazilië.

Rond beleggen in Brazilië hangt na een periode met tegenvallers een positieve vibe. Met de politieke hervormingen en de aantrekkende prijzen van grondstoffen staat het land er ook weer beter voor. Aandelen zijn daar ook al op vooruitgelopen, maar pas op. 

Lees ook: Skagen positief over Brazilië

Volgens obligatiefondsmanager Claudia Calich van M&G Investments hebben markten in Brazilië en bijvoorbeeld Argentinië het wel goed gedaan, maar geeft het langetermijnplaatje een heel ander beeld. 

Volgens Calich was er vorig jaar namelijk niet alleen sprake van herstel op de obligatiemarkt, maar van een heuse rally. Dat zorgt voor onrealistische spreads, aldus Citywire

Lees ook: Minder risico in emerging markets

"Brazil will not be the outperformer in 2017 as existing valuations are priced for a perfect execution of policy. More importantly, the outperformers of 2016 will not generate double digit returns as this would require them to trade at unrealistic spread levels, i.e. some 200-300 bps of additional tightening." 

Lees ook: Kwaliteit telt in emerging markets

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?