Nieuws

BNP IP versmelt private debt en real assets

BNP Paribas Investment Partners heeft private debt en real assets in een enkele divisie ondergebracht.

BNP Paribas Investment Partners heeft private debt en real assets in een divisie ondergebracht. De nieuwe divisie staat onder leiding van David Bouchoucha, hoofd institutional sales bij BNP Paribas IP sinds 2013. Twee bestaande portfolioteams, global loans en alternative debt, worden erin verenigd.

BNP IP wil wereldwijd marktleider worden in de markt die in grote belangstelling staat van institutionele beleggers. Recent heeft de vermogensbeheerder een fonds gevuld met een half miljard euro, om kredieten te verstrekken aan kleine en middelgrote bedrijven.

De creatie van de nieuwe divisie is onderdeel van een bredere herstructurering bij BNP IP, dat op 7 februari bij de presentatie van de cijfers zijn nieuwe strategie zal onthullen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus