Nieuws

UBS verwacht terugval na de zomer

Technisch analisten van UBS verwachten dat de aandelenrally nog een half jaar door kan gaan tot de grote correctie komt.

Steeds meer beleggers laten zich aansteken door de beloften van Donald Trump om Amerika weer groots te maken. En voorlopig komt daar geen einde aan, denken de technisch analisten Michael Riesner and Marc Müller van de Zwitserse bank UBS. Pas in de tweede helft van dit jaar, als Trump niet al beloften waar kan maken, verwachten zij een significante terugval.

"We hebben in het vierde kwartaal van 2016 gezien dat bij beleggers alle neuzen in een richting zijn gaan staan. Het is een op hol geslagen kudde. En dit proces kan nog tot de zomer doorgaan", stellen zij in een rapport in handen van de website Business Insider.

Overbullish

Volgens Riesner en Müller is er voorlopig niks wat de rally in de weg staat. Ze verwachten een kleine correctie in het eerste kwartaal, maar daarna zal de kudde alleen maar harder gaan rennen, opgezweept door het feit dat aandelen nog altijd een relatief klein percentage van de gemiddelde beleggingsportefeuille uitmaken.

Maar op de langere termijn - zij schatten aan het einde van de zomer – komt er een moment dat overbullishness de markten parten gaat spelen. "Extreem optmimisme maakt het gevaar van negatieve verrassingen erg groot in de loop van 2017."

Turbulentie

Riesner en Müller denken dat beleggers zo optimistisch zijn dat ze bijna niet anders dan teleurgesteld kunnen raken. De turbulentie die dan onstaat, zal niet beperkt blijven tot de aandelenmarkten.

Een hoog oplopende inflatie kan ook voor grote bewegingen zorgen op de obligatie- en valutamarkten. En dat kan weer negatief zijn voor de economische groei in de VS.

Met andere woorden Riesner en Müller adviseren beleggers ervan te genieten zolang het nog kan.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus