Nieuws

BlackRock heropent na 2 jaar fonds

BlackRock laat na twee-en-een-half-jaar weer beleggers toe bij het populaire European Opportunities Extension fonds.

BlackRock heeft het European Opportunities Extension fonds na een zachte sluiting van twee-en-een-half-jaar weer opengesteld voor nieuwe beleggers.

Tussen juli 2014 en december 2016 ging het alt Ucits-fonds op slot vanwege de grote belangstelling van beleggers. In de eerste helft van 2014 stroomde 681 miljoen euro in het fondfs. Eind vorig jaar beheerde het fonds 780 miljoen euro.

BlackRock sluit niet uit dat bij grote belangstelling het fonds opnieuw dicht gaat. In een verklaring zegt het fondshuis de omvang van het fonds goed in de gaten te houden.

Het European Opportunities Extension fonds is volgens CityWire het best presterende long/short-fonds in de laatste drie jaar op basis van de absolute rendement (68,4%) in euro’s. Het beleggingsfonds is in handen van David Tovey (goed voor de hoogste rating bij CityWire) en Simon Hunter.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?