Nieuws

Fondshuis moet in blockchain

Fondshuizen moeten een blockchain-strategie ontwikkelen om niet achterop te raken ten opzichte van concurrenten.

Onderzoeksbureau Cerulli Associates denkt dat fondshuizen die blockchain niet pro-actief benaderen mogelijk in de achterhoede terecht komen. Dit jaar zal de technologie in een stroomversnelling komen verwacht het bureau.

Volgens Barbara Wall, managing director Europa bij Cerulli moeten all asset managers een strategie ontwikkelen die de ‘voordelen van blockchain in kaart heeft gebracht, de drempels – privacy en veiligheid - om ermee aan de slag te gaan en mogelijk oplossingen om die drempels weg te nemen.’ “Hoe geavanceerder de technologie wordt hoe lastiger de keuzes worden.”

Volgens Cerulli experimenteren de belangrijkste globale asset managers met blockchain, terwijl veel fondshuizen de kat uit de boom kijken. Uit een onderzoek vorig jaar van State Street vorig jaar komt naar voren dat 57% van de asset owners en asset managers verwacht dat blockchain in de komende vijf jaar breed omarmd zal zijn in de beleggingsindustrie. Toch heeft 7% maar initiatieven ontwikkeld om op deze trend in te springen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie