Nieuws

InsingerGilissen is de naam

De Nederlandse private banks Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort gaan verder als InsingerGilissen.

Wordt het InsingerGilissen of GilissenInsinger? De knoop is doorgehakt. Nederlandse private banks Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort gaan na hun beoogde fusie verder als InsingerGilissen. Dat is vandaag bekendgemaakt.

KBL European Private Bankers, het moederbedrijf van Theodoor Gilissen, sinds 2011 eigendom van een investeringsvehikel van het vorstenhuis van Qatar, maakte vorig jaar april al bekend Insinger de Beaufort over te nemen. Die transactie is nu afgerond, waardoor de daadwerkelijke fusie tussen Theodoor Gilissen en Insinger kan beginnen.

Rijke geschiedenis

Het in 1881 opgerichte Theodoor Gilissen heeft ruim tweehonderd werknemers in dienst, die werkzaam zijn in vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Groningen en Rotterdam. De private bank beheert een vermogen van ruim 12 miljard euro.

De geschiedenis van Insinger gaat terug tot 1779. Deze private bank heeft zo'n 230 mensen in dienst in vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Londen. Het beheerde vermogen van Insinger bedraagt iets meer dan 10 miljard euro.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    China; opnieuw lieveling van beleggers?