Nieuws

Warren Buffett maakt 23% rendement

Flinke posities in Amerikaanse banken hebben Warren Buffett miljarden opgeleverd, en een jaarrendement van 23%.

Flinke posities in Amerikaanse banken hebben Warren Buffett miljarden opgeleverd, en een jaarrendement van 23%.

Het is een uitstekend jaar geweest Warren Buffett. Volgens Forbes heeft de miljardair 12,3 miljard dollar verdiend. Bloomberg raamt de winst op 11,8 miljard dollar.

Het aandeel Berkshire Hathaway is 23% gestegen, tegen 10% voor de S&P 500. Buffett is grootaandeelhouder van zijn investeringsvehikel. De rally in bankaandelen na de verkiezing van Trump verklaart het enorme verschil in rendement.

Aandelen van financiële instellingen opgenomen in de S&P 500 zijn dit jaar gemiddeld 22% gestegen. De miljardair nam publiekelijk stelling tegen Donald Trump en schaarde zich achter Hillary Clinton. Berkshire Hathaway bezit circa 11 miljoen aandelen Goldman Sachs en U.S. Bancorp, en is de grootste aandeelhouder van Wells Fargo. Ook heeft de investeringsfirma het recht om voor september 2021 700 miljoen aandelen Bank of America bij te kopen.

Portfolio Berkshire Hathaway

Buffett heeft overigens nauwelijks pogingen ondernomen om in te cashen op de rally. De portfolio Berkshire Hathaway is dit jaar nauwelijks gewijzigd. In april zei Buffett tijdens de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway dat Trump als president hem geen zorgen baart.

Berkshire Hathaway kan mogelijk profiteren van de oplopende rente, die goed is voor verzekeraars en banken. Ook kan een gunstiger belastingregime voor bedrijven zoals Trump voorstaat positief uitwerken.

Buffett is een waardebelegger die aandelen van ondergewaardeerde bedrijven koopt en geduldig wacht tot de markt zijn standpunt deelt. Niet de korte termijn, maar tijd is zijn grootste vriend, schreef Buffett dit jaar in een brief aan aandeelhouders. “Beleggers die spreiden en geduldig wachten, zullen het goed doen.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie