Nieuws

Bezem door fondsen Delta Lloyd AM

De beleggingsfondsen van Delta Lloyd Asset Management gaan mogelijk op de schop als gevolg van de fusie met NN Group.

De beleggingsfondsen van Delta Lloyd Asset Management gaan mogelijk op de schop als gevolg van de fusie met NN Group.

Morningstar-analisten dichten de beleggingsfondsen van Delta Lloyd Asset Management een mindere kwaliteit toe dan die van NN IP. Het ligt volgens hen voor de hand dat bij deze fondsen de grootste veranderingen plaatsvinden als gevolg van het samengaan van de beide verzekeraars.

NN IP lijkt de meest stabiele van de twee, oordeelt Morningstar doordat Delta Loyd ‘uit een moeilijke periode komt’.

De beleggingsfondsen van Delta Lloyd AM hebben bij de fondsenvergelijker ratings, die variëren van neutraal tot negatief. Morningstar zegt momenteel geen redenen te hebben om de fondsen van een ander oordeel te voorzien.

Volgens Morningstar biedt het fusiebedrijf kansen om het aanbod beleggingsfondsen te verbeteren met een ‘betere focus op kernstrategieën en een afgeslankt aanbod.’

Delta Lloyd is vorige week akkoord gegaan met een verbeterd overnamebod van 2,5 miljard euro van NN Group. Naar verwachting is de deal in het tweede kwartaal van 2017 rond.

In een verklaring zeiden de verzekeraars dat de fusie zorgt dat Nederland een leidende verzekeraar en vermogensbeheerder erbij heeft. NN IP beheert bijna 200 miljard euro, terwijl Delta Lloyd goed is voor ruim 54 miljard euro.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen