Nieuws

Italianen zetten noodfonds banken op

Italiaanse regering start noodfonds voor noodlijdende banken zoals Banca Monte dei Paschi di Siena.

Het lukt de oudste bank ter wereld maar niet genoeg geld binnen te halen om te overleven. Dus heeft de Italiaanse overheid een noodfonds opgericht met 20 miljard euro erin om problemen met Italiaanse banken, zoals die bij Banca Monte dei Paschi di Siena, op korte termijn niet groter te laten worden. 

Monte dei Paschi heeft vanmorgen toen dit bekent is meteen laten weten dat ze gebruik willen maken van dit noodfonds. De Italiaanse bank is op zoek naar 5 miljard euro om het gat op zijn balans te dichten. 

Tot nu toe is het niet gelukt dat geld op te halen in de markt. Het is wel zo dat als de Italiaanse bank uit dit fonds put, bepaalde obligaties verplicht worden omgezet in aandelen. Europese regels vereisen dat zittende eigenaren van de bank evengoed voelen dat de bank in de problemen zit, aldus de WSJ. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40