Nieuws

PGGM koopt telecomtorens Frankrijk

American Tower Corporation en PGGM hebben FPS Towers gekocht. Dat bedrijf heeft 2.400 telecomtorens in Frankrijk.

American Tower Corporation en PGGM hebben FPS Towers gekocht. Dat bedrijf heeft 2.400 telecomtorens in Frankrijk.

De acquisitie vindt plaats via de eerder aangekondigde joint venture, ATC Europe. American Tower en PGGM verwachten aan de equity financiering van de transactie bij te dragen in lijn met het belang dat ze hebben in de joint venture. American Tower verwacht de benodigde schuldfinanciering te verstrekken.

De telecomtorens van FPS Towers zijn volgens PGGM "onderdeel van een essentiële infrastructuur voor mobiele communicatie en deze lange termijnbelegging draagt bij aan een sterke Europese economie. Ze zal ook goede en stabiele rendementen opleveren voor de pensioenfondsen en hun deelnemers waarvan we het vermogen beheren.’’

De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 worden afgerond, onder het voorbehoud van consultatie van de ondernemingsraad van FPS Towers, goedkeuring van de toezichthouder en specifieke contractuele bepalingen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?