Nieuws

Hakkarainen toezichthouder banken

De Fin Pentti Hakkarainen gaat namens de ECB toezicht houden op de 127 belangrijkste banken in de eurozone.

De Fin Pentti Hakkarainen gaat namens de ECB mede toezicht houden op de 127 belangrijkste banken in de eurozone. Dat maakt de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag bekend.

De 58-jarige Hakkarainen is nu plaatsvervangend gouverneur van de Finse centrale bank en staat aan het hoofd van de Finse toezichthouder op de financiële markten. Hij start in februari in zijn nieuwe functie, die sinds juni vacant was na het vertrek om persoonlijke redenen van landgenoot Sirkka Hamalainen.

Hakkarainen neemt zitting in de vierkoppige raad van toezicht van het zogeheten Single Supervisory Mechanism (SSM), het orgaan dat toezicht houdt op de Europese banken. In dit toezichtstelsel zitten afgevaardigden van de 19 centrale banken van de eurozone. De voorzitter is Danièle Nouy.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Pensioen