Nieuws

Duurzame EM-obligaties in een fonds

Candriam lanceert een beleggingsfonds, dat zicht richt op harde valuta-obligaties van de meest ESG-waardige opkomende markten.

Candriam lanceert een beleggingsfonds, dat zicht richt op harde valuta-obligaties van de meest ESG-waardige opkomende markten.

Het Candriam SRI Bond Emerging Markets verschaft toegang tot een ‘zorgvuldig geselecteerd universum van opkomende markten, met een duurzaam en verantwoord beheer’ aldus de vermogensbeheerder met 100 miljard euro onder beheer.

Door zich te richten op de meest ESG-waardige opkomende landen wil Candriam de blootstelling minimaliseren aan landen met een kansloos groeimodel, een slecht institutioneel kader, weinig aandacht voor het milieu of maatschappelijke gelijkheid en kredietratings lager dan B-.

Het beleggingsteam beoordeelt landen op vier SRI-factoren: menselijk kapitaal, natuurlijk kapitaal of het milieu, sociaal kapitaal en macro-economie. Volgens Diliana Deltcheva, head of emerging markets debt, is die beoordeling van wezenlijk belang om het ontwikkelingspotentieel en risicoprofiel van een land op lange termijn in te schatten.

SRI is goed voor ruim 20% van het totale vermogen dat Candriam beheert. Het totale vermogen belegd in opkomende marktenobligaties en -aandelen bedraagt ruim drie miljard Amerikaanse dollar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?