Nieuws

Munsters weg bij Edmond de Rothschild

Voormalig Robeco-topman Roderick Munsters is na zes maanden opgestapt als hoofd vermogensbeheer bij Edmond de Rothschild AM.

Voormalig Robeco-topman Roderick Munsters is na zes maanden opgestapt als hoofd vermogensbeheer bij Edmond de Rothschild AM. Zijn vertrek is volgens een verklaring van Edmond de Rothschild Group om persoonlijke redenen.

Munsters is vanuit Parijs teruggekeerd naar Nederland. Zijn positie wordt waargenomen door Vincent Taupin, hoofd van de Franse private banktak. Munsters blijft wel verbonden aan de Franse vermogensbeheerder; hij treedt toe tot de Raad van Bestuur.

Munsters volgde in mei Laurent Tignard op, die formeel op 1 januari 2017 een stapje terug zou doen. Tignard heeft bij de private bank orde op zaken gesteld en de vermogensbeheerder opnieuw gestructureerd.

De fondsen zijn gewijzigd naar een Sicav-structuur, waardoor zij beter toegankelijke werden voor internationale beleggers. De assetmanager met circa 80 miljard euro onder beheer wil internationaliseren en groeien.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?