Nieuws

Trump moet zijn beloften waarmaken

Volgens Mohamed El-Erian komt het er nu op aan voor Donald Trump. Hij moet beloften waarmaken om de aandelenmarkt te stutten.

Volgens Mohamed El-Erian komt het er nu op aan voor Donald Trump. Hij moet zijn beloften waarmaken om de Amerikaanse aandelenmarkt te stutten. 

Die is, mede door de politieke problemen in Europa, de afgelopen maanden naar een recordhoogte gestegen en zonder nieuwe groeiimpulsen lijken aandelen nu veel te duur.

Met de rally zijn beleggers al vooruitgelopen op Amerikaans belastinggeld dat terugkomt naar de VS, op de belastingverlagingen in het algemeen en op de infrastructuurplannen en andere stimuleringsplannen van Trump.

El-Erian waarschuwt de markt nu voor een Monty Python-effect: 

"Recent market movements reflect the view that Trump’s surprise election serves as a beneficial endogenous disruption to the political class -- in other words, a shock that helps reduce paralyzing dysfunction and restores better economic governance. Republican majorities in both houses of Congress -- together with some low-hanging fruit in the areas of tax reform, deregulation and infrastructure -- provide further justification for the markets' optimism."

"Successful implementation, followed by efforts to take on more difficult policy measures, are the key to turning this optimism into reality. But if better policies fail to reinforce the impact of favorable liquidity injections, the markets could suffer the fate of the unfortunate Black Knight in "Monty Python and the Holy Grail."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus