Nieuws

Templeton: Zorgen Mexico overdreven

Franklin Templeton Investment is in zijn Global Investment Outlook 2017 positief over emerging markets.

De angst dat Donald Trump de opkomende markten een zware slag zal toedienen, is overdreven. Dat zegt Michael Hasenstab een van de topfondsmanagers van Franklin Templeton Investments in de Global Investment Outlook van 2017.

In een interview met het Oostenrijkse Fondsen Online wijst hij op de lage staatsschulden, de relatief hoge dividenden en het overschot op de handelsbalans.

Verder lijken landen als Rusland en Brazilië uit hun recessie te kruipen en zijn de zorgen over een harde landing in China weggeëbt.

Geen tequila-crisis

Zijn favorieten zijn Mexico, Brazilië, Argentinië, Columbië, Indonesië en Maleisië.

De keus voor Mexico klinkt verrassend gezien de handelsbarrières die Donald Trump wil opwerpen. Hasenstab denkt echter dat die angsten overdreven zijn en bovendien allang in de prijzen verwerkt.

Hasenstab: "Met betrekking tot Mexico gaan wij ervan uit dat de handel tussen Mexico en de VS zeker niet helemaal zal wegvallen. Nieuwe handelstarieven zullen er wel voor zorgen dat de kosten van import zullen stijgen."

Systeemcrisis

Hasenstab gaat er verder vanuit dat de peso zich zal herstellen zodra de Mexicaanse centrale bank zich met woord en daad inzet voor een sterke wisselkoers.

Meer in het algemeen stelt Hasenstab dat de opkomende markten van nu in niks meer lijken op die van 20 jaar geleden. Toen ging het om landen die uiterst fragiel waren. Een mondiale recessie leidde toen vrijwel zeker tot een systeemcrisis.

De Azië-crisis van eind jaren negentig was daar een goed voorbeeld van. "Nu zijn deze landen in een veel sterkere positie." Hasenstab is verantwoordelijk voor twee van de topfondsen van Franklin Templeton Investments: het Global Fund en het Global Return Fund.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie