Nieuws

Pioneer naar Amundi

Nadat de deal met Aberdeen afkaatste, gaat het Franse Amundi met vermogensbeheerder Pioneer aan de haal, zo lijkt het.

Het ging niet zonder slag of stoot, maar het is het Italiaanse UniCredit waarschijnlijk toch gelukt om de vermogensbeheertak Pioneer te slijten. Voor 3 miljard euro neemt het Franse beelggingshuis Amundi dat over. Tenminste, dat berichtte de Financial Times gisteren.

UniCredit wil deze week pas nader ingaan op het onderwerp tijdens een beelggingsmeeting in Londen waar de noodzakelike herkapitalisatieplannen van de Italiaanse bank centraal staan. Vandaag laat de Italiaanse bank weten nog in gesprek te zijn met Amundi.

De verkoop van Pioneer zal UniCredit helpen de kapitaalbuffers verder te verhogen. Net als veel ander Italiaasne banken kampt Unicredit met een overschot aan slechte kredieten.

Kapers op de kust

Lange tijd leek het erop dat Aberdeen Asset Managemen Pioneer zou overnemen, maar twee weken geleden liepen de onderhandelingen spaak. De vraagprijs bleek een te hoge hindernis.

Dat Amundi haast heeft, zal er waarschijnlijk mee te maken hebben dat Amundi niet de enige is die op Pioneer aast. Het Italiaanse staatspostbedrijf Poste Italiane zou samen met de bank Cassa Depositi e Prestiti en vermogensbeheerder Anima een gezamenlijk bod willen uitbrengen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus