Nieuws

NN Global Real Estate afgewaardeerd

Morningstar heeft de zilveren rating van het NN Gloal Real Estate fonds omgezet naar brons wegens 'structurele' underperformance.

Morningstar heeft de zilveren rating van het NN Gloal Real Estate fonds afgewaardeerd naar brons wegens 'structurele' underperformance.

Het fonds van manager Michael Lipsch dat in wereldwijd vastgoed belegt maakt deel uit van de IEXFonds 40. Het rendement bedraagt dit jaar min 3,68%, tegen 0,61% voor de breed samengestelde FTSE EPRA Global Index. NN Global Real Estate had sinds eind 2013 een zilveren rating. 

De zes vastgoedfonsen in de IEX Fonds 40+ beleefde een slechte maand in oktober, maar staan over heel 2016 nog net in de plus (+0,19%). De IEX Fonds 40+ biedt Nederlandse beleggers sinds 2009 eerste hulp bij het uitkiezen van beleggingsfondsen. Het is door de uitgebalanceerde en objectief onderbouwde selectie van beleggingsfondsen die in hun eigen speelveld tot de top behoren zowel dé benchmark als gids voor (fonds)beleggers die de tijd en kennis ontberen om zelf fondsen te selecteren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen