Nieuws

Oyvind Schanke naar Skagen

Oyvind Schanke is per 1 februari 2017 de nieuwe bestuursvoorzitter van Skagen.

Oyvind Schanke is per 1 februari 2017 de nieuwe bestuursvoorzitter van Skagen, zo meldt Reuters. Schanke komt van Norges Bank Investment Management, waar hij CIO assetstrategieën was van het Noorse staatspensioenfonds, beter bekend als het Noors oliefonds.

De oude topman van het eveneens Noorse fondshuis Skagen, Leif Ola Rod, draagt zijn taken per 1 maart 2017 aan Schanke over. De 47-jarige Schanke werkt sinds 2001 bij het Noors oliefonds, aldus Skagen.

"Hij is momenteel verantwoordelijk voor het wereldwijde management van de aandelen- en obligatieportefeuilles. Eerder vervulde hij binnen het oliefonds verschillende functies zoals Global Head of Trading. Schanke begon zijn loopbaan 21 jaar geleden bij de beleggingstak van Handelsbanken na zijn opleiding aan de Norwegian School of Economics."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?