Nieuws

Fondsen willen technologie-upgrade

Aanbieders van beleggingsfondsen staan vooral uitdagingen te wachten op technologisch vlak.

De fondsindustrie staat de komende twaalf maanden grote veranderingen te wachten, blijkt uit een onderzoek van Osney Media and BackBay Communications onder 74 fondsbeheerders.

Drijvende krachten achter de veranderingen zijn onder meer technologische vernieuwing, veranderende behoeftes bij de klant, nieuwe regelgeving, lagere marges en de opkomst van passieve beleggingen, zegt Jonathan Wiser, directeur van Osney Media.

Mobiele apps

Een van de veranderingen die eruit springt, zijn de technologische vernieuwingen. Meer dan de helft van de fondsmanagers zegt dat ze de komende twaalf maanden hun verouderde technologische systemen willen aanpassen.

Er wordt onder andere gedacht aan internetplatforms waar beleggers hun mening kunnen geven over de fondsen, iets waar fondsen tot nu toe vaak niet aan wilden. Ook wil 14% van de fondsmanagers een mobiele app lanceren om de kwaliteit van hun service en de communicatie met de klant te verbeteren.

Ondanks al deze uitdagingen zien de meeste fondsmanagers hun industrie overigens niet radicaal veranderen. Slechts 13% verwacht dat dit zal gebeuren. Een op de vier gaat er vanuit dat hun sector er over 5 jaar niet heel anders uitziet dan nu.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus