Nieuws

Trump wekt bullmarkt op

Donald Trump kan een fantastische bullmarkt opwekken, denkt onderzoeksbureau Gavekal Research.

Donald Trump kan een fantastische bullmarkt opwekken, denkt directeur Charles Gave van economisch onderzoeksbureau Gavekal Research.

Gave zegt tegen CityWire zich ‘nog nooit zo optimistisch te hebben gevoeld’ als na de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Starten. Hij voorspelde eerder een ‘fantastische bullmarkt’ als de overwinning van de populist een signaal zou afgeven dat de wijze waarop het de wereld politiek en economisch wordt bestuurd radicaal zal veranderen.

In een memo vandaag legt Gave uit dat internationale bureaucraten, een kliek economen, evenals andere krachten die hij de mannen van Davos (een referentie naar de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in het Zwitserse dorp) hun soevereine krachten hebben verspeeld.

“Wij het volk pakken de soevereine macht terug, en vertellen de technocraten dat hun diensten niet langer nodig zijn. Eerst Brexit en nu Trump, daarna Italië waarschijnlijk op termijn gevolgd door Nederland en Frankrijk.”

“Het probleem is dat het herstel van deze soevereiniteit betekent dat valse structuren vernietigd worden, laten we ze de soevereine overweldigers noemen, de technocraten die door Davos naar voren zijn geschoven om de nieuwe wereldorde te creëren. “

Als Gave portfoliomanager was, met een Europese portfolio, dan zou hij heel veel cash aanhouden, hoofdzakelijk Britse ponden en de rest in Zweedse kronen, obligaties buiten de eurozone en aandelen van bedrijven die opereren in vrije marktsectoren zonder overheidsbemoeienis.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus