Nieuws

Keuze Trump goed voor Azië

Flavia Cheong van Aberdeen ziet juist kansen voor Aziatische aandelen nu Trump de Amerikaanse verkiezingen heeft gewonnen.

De pas verkozen Amerikaanse president Trump kan Azië een dienst bewijzen. Dat stelt Flavia Cheong, hoofd aandelen Azië Pacific ex-Japan bij vermogensbeheerder Aberdeen. Volgens Cheong zal de Fed de verwachte rentestap van december uitstellen. Dat pakt goed uit voor de Aziatische aandelenmarkten en valuta.

Op de lange termijn kan een protectionistisch Trumpbeleid de Aziatische regio dwingen om versneld werk te maken van een overgang naar een economie waarvan de groei niet langer is gebasserd op export maar op consumptie.

Blij met goedkopere dollar

Cheong verwacht niet dat de radicale oplossingen die Trump tijdens de campagne heeft beloofd in de praktijk worden gebracht. "Campagnebeloftes worden zelden gehouden. Bovendien, Trump heeft weinig vrienden in het door Republikeinen gedomineerde Congres. Dat beperkt zijn mogelijkheden."

Bovendien, mocht de dollar door het economische beleid van Trump verzwakken, zoals menig econoom verwacht, dan is dat voor de Aziatische landen zeker een voordeel. "Beleggers zullen dan minder geneigd zijn om hun beleggingen van Azië naar de VS te alloceren."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?