Nieuws

Van Dijkhuizen volgt Zalm op

Kees van Dijkhuizen volgt Gerrit Zalm op als nieuwe topman van ABN Amro.

Kees van Dijkhuizen volgt Gerrit Zalm op als nieuwe topman van ABN Amro. De bank heeft dat dinsdag bekend gemaakt. Van Dijkhuizen is de huidige financiële topman van de bank, die in november vorig jaar zijn beursnotering terugkreeg.

Zodra de toezichthouders akkoord zijn met de benoeming, treedt Van Dijkhuizen aan als topman van de bank. Dat duurt uiterlijk tot medio februari volgend jaar. De nieuwe CEO gaat zich vooral bezighouden met de verdere privatisatie van de bank, die nog voor 70% in handen is van de overheid.

Van Dijkhuizen kwam in 2013 in dienst bij ABN Amro als financieel topman. Daarvoor had hij dezelfde functie bij de Haagse bank NIBC. Ook had hij diverse functies bij de ministeries van Financiën en Economische Zaken.

Volgens het Financieele Dagblad is Chris Vogelzang gepasseerd voor de functie. Hij gold intern als belangrijkste kandidaat. Van Dijkhuizen wordt gezien als een tussenpaus.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus