Nieuws

Skagen positief over Brazilië

Ondanks de enorme koerssprong van de Braziliaanse beurs dit jaar ziet Skagen nog voldoende ondergewaardeerde aandelen.

Skagen ziet nog altijd mooie beleggingskansen in Brazilië, ook al is de Braziliaanse beurs dit jaar al fors gestegen. In euro’s gerekend is de Braziliaanse aandelenmarkt year-to-date 86% gestegen en vertoont nog weinig tekenen van verzwakking. Desondanks vindt Cathrine Gether (zie foto), fondsbeheerder van het opkomende aandelenfonds Skagen Kon-Tiki, nog altijd ondergewaardeerde aandelen in deze markt.

Gether: "De sterke beursstijging is vooral een reactie op de daling van 35% in 2015. Er is tevens goede hoop dat (de nieuwe) president Temer in staat is het beleggersvertrouwen terug te winnen en de economische groei te herstellen."

Prioriteit infrastructuur 

Brazilië staat bekend om de chronische onderinvestering in de infrastructuur. De logistieke uitdagingen zijn enorm en verklaren voor een deel de ondermaatse economische prestaties van het land ten opzichte van andere opkomende markten. Investeringen in de infrastructuur zijn nu beleidsprioriteit voor Brazilië en noodzakelijk om de economische groei te stimuleren.

Spoorwegvervoerder Rumo Logistica, een van de deelnemingen van Skagen Kon-Tiki, zal van deze hervormingsmaatregel profiteren. Het bedrijf domineert het transport van sojabonen, maïs en suiker naar de havens. Het aandeel verloor 80% van zijn waarde aan het begin van het jaar, onder meer door zorgen over de enorme schuldenlast.

Skagen staat niet alleen in zijn optimistische kijk op Brazilië. Ook obligatiebeleggers van Pimco zien grote kansen in Brazilië. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?