Nieuws

Morningstar straft Kon-Tikifonds

Het Kon-Tikifonds van Skagen is op de vingers getikt door Morningstar vanwege de vele wisselingen van de wacht.

Het opkomende markten Kon-Tikifonds van Skagen is op de vingers getikt door Morningstar vanwege de vele wisselingen van de wacht. Morningstar heeft het Kon-Tikifonds zijn zilveren rating ontnomen en vervangen voor brons.

Het populaire beleggingsfonds heeft niet alleen ‘teleurstellende rendementen’ laten zien volgens de fondsenvergelijker. Het wisselt ook te vaak van portfoliomanager, hetgeen niet alleen een zorg is voor het fonds maar voor het gehele fondsenhuis.

Skagen stelde deze maand Knut Harald Nilsson aan als nieuwe lead portfoliomanager van Skagen Kon-Tiki, dat volgens gegevens van Morningstar circa 3,5 miljard euro onder beheer heeft. Kristoffer Stensrud heeft zijn co-lead functie neergelegd, maar blijft zich als portfoliomanager volledig richten op het genereren van beleggingsideeën en aandelenselectie.

Daarnaast is Hilde Jenssen na drie jaar uit het beleggingsteam van Skagen Kon-Tiki. Jenssen vertrokken. Het team bestaat daarmee nu uit vier fondsmanagers: Knut Harald Nilsson, die sinds 2006 betrokken is bij het fonds, Kristoffer Stensrud, Erik Landgraf en Cathrine Gether.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?