Nieuws

JPM komt met nieuw income-fonds

Het incomefonds van JP Morgan is zo populair dat het Amerikaanse beleggingshuis een nieuwe variant lanceert.

JP Morgan Asset Management komt met een nieuw beleggingsfonds waarbij stabiele inkomsten het voornaamste doel zijn. Het nieuwe fonds is feitelijk een spin-off van het succesvolle 16 miljard dollar grote Global Income Fund.

Het grote verschil is dat het Global Income Fund een verhouding heeft van 60% aandelen en 40% obligaties, terwijl het nieuwe Global Income Conservative Fund streeft naar 30% aandelen en 70% obligaties. "Dit fonds zal zich richten op beleggers die iets gevoeliger zijn voor volatiliteit op de markten”, aldus JPM.

Het fonds moet volgens JPM gemiddeld 3 tot 5% gaan opleveren met een range van 3 tot 7%. Het fonds zal geleid worden door Michael Schoenhaut.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus