Nieuws

Financiële transactietaks dichtbij

De Financial Transaction Tax (FTT) voor financiële transacties kan al volgend jaar een feit zijn.

De Financial Transaction Tax (FTT) voor financiële transacties kan al volgend jaar een feit zijn. Tien eurozonelanden hebben de Europese Commissie (EC) een mandaat gegeven om een ontwerprichtlijn te maken voor een heffing op financiële transacties

Eurocommissaris voor belastingzaken Pierre Moscovici meldt dat een akkoord over de FTT of Tobin-taks 'dichterbij is dan ooit'. De Duitse minister van financiën Wolfgang Schäuble, zegt dat er 'in principe' overeenstemming is over de heffing.

Volgens zijn Franse tegenhanger Michel Sapin bevinden de tien landen voor het eerst op een lijn. Er zou overeenstemming zijn over de 'vier basiskenmerken die blauwdruk vormen voor de belasting.

De plannen voor de belasting op financiële transacties stammen uit 2011, maar verdwenen van tafel na tegenstand van onder andere het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Zweden en Nederland. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alles over de rente