Nieuws

Onenigheid over pad Treasuries

De twee grootste Amerikaanse zakenbanken zijn het oneens over hoe Treasuries het jaar zullen eindigen.

De twee grootste zakenbanken in de Verenigde Staten zijn het oneens over hoe Treasuries het jaar zullen eindigen. Morgan Stanley verwacht een rally van Amerikaans schatkistpapier dit kwartaal en een tienjaarsrente van 1,25% bij het scheiden van het jaar, terwijl Goldman Sachs de rente naar 2% ziet doorstijgen.

Momenteel is de rente van Amerikaans schatkistpapier met een looptijd van tien jaar 1,72%. Het effectieve rendement van Treasuries dit jaar is circa 5%. Analisten gepolst door Bloomberg verwachten dat de rente eind dit jaar uitkomt op 1,76%.

Goldman Sachs verwacht dat zowel de inflatie als groei aantrekt, terwijl Morgan Stanley de rente ziet dalen naar 1,25% vanwege aanhoudend soepel geldbeleid door centrale banken, en de sterke vraag naar veilige beleggingen. “Zodra belegger risico-avers worden, vluchten ze naar de staatsobligatiemarkt,” zei rentestrateeg Matthew Hornbach van Morgan Stanley tegen Bloomberg.

Volgens hoofdeconoom Jan Hatzius van Goldman Sachs is inflatie in aantocht waardoor centrale banken zich minder hoeven in te spannen. “De Fed zal reageren, heel geleidelijk maar er komt een reactie.” Hij geeft het 65% kans dat de Fed in december de rente verhoogd. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus