Nieuws

Candriam: voorkeur grondstofvaluta

Om van de olieprijsstijging te profiteren, geeft Candriam de voorkeur aan grondstofvaluta zoals de Noorse kroon.

Na jaren onderhandelen zijn de OPEC-leden eindelijk tot een overeenkomst gekomen. Het akkoord moet op 30 november ondertekend worden, maar het is alvast een nieuwe stap in de richting van beter ondersteunende olieprijzen, aldus Nadège Dufossé, Head of Asset Allocation bij Candriam.

"De deal bestaat eruit dat de OPEC de olieproductie zal verminderen tot 32,5-33 miljoen vaten per dag, tegenover 33,3 miljoen vaten per dag nu. Eigenlijk steunt deze deal in essentie op een overeenkomst tussen Iran en Saoedi-Arabië. Iran mikt op een olieproductie van vier miljoen vaten per dag, zoals vóór de sancties tegen het land."

"Het haalde 3,6 miljoen vaten per dag en kan nu een stabilisering aanvaarden, aangezien het land heel dicht bij zijn maximale potentiële productieniveau zit. Bovendien heeft Saoedi-Arabië aanvaard om zijn productie te verlagen, waardoor het weer op de niveaus van januari komt en eigenlijk gewoon de verhoging van deze zomer terugschroeft."

Deze overeenkomst zou de olieprijzen volgens Dufossé moeten ondersteunen, omdat de verleiding om te verkopen zou moeten afnemen en bijgevolg stabiliseren boven 50 dollar per vat, terwijl die al enkele maanden tussen 40 en 50 dollar zit.

"Om van die stijging te profiteren, geven wij de voorkeur aan grondstofvaluta zoals de Noorse kroon, die bijzonder interessant oogt in vergelijking met de Zwitserse frank. De correlatie met de olieprijs is hoog en het potentieel is interessant, aangezien de technische niveaus net overschreden zijn."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie