Nieuws

Janus Capital en Henderson fuseren

Janus Capital en Henderson Group gaan samen verder als investeringshuis met 285 miljard euro onder beheer.

Janus Capital en Henderson Group fuseren tot een investeringshuis met 285 miljard euro onder beheer. Het gaat om een geleidelijke fusie op basis van gelijkwaardigheid die naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar is afgerond, melden de beleggingshuizen.

Het beursgenoteerde fusiebedrijf zal aan de beurs van New York noteren, terwijl Henderson een notering houdt in Australië maar die in Londen opgeeft. Aandeelhouders van Henderson krijgen een 57%-belang in het nieuwe bedrijf, en die van Janus circa 43%. Het fusiebedrijf wordt geleid door henderson-CEO Andrew Formica en Dick Weil van Janus.

Door de fusie ontstaat een vermogensbeheerder met een wereldwijd netwerk. Janus heeft een sterke aanwezigheid in de Amerikaanse markt terwijl Henderson met name vertegenwoordigd is in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie