Nieuws

Iconisch hedgefonds ten onder

De Amerikaanse hedgefondsfirma Perry Capital liquideert zijn 28 jaar oude vlaggeschipfonds.

De Amerikaanse hedgefondsfirma Perry Capital liquideert zijn 28 jaar oude vlaggeschipfonds. In een brief aan beleggers waarop Reuters de hand heeft gelegd, schrijft oprichter Richard Perry dat posities te onvoorspelbaar zijn geworden door de sterke tegenwind die het fonds ervaart.

De hedgefundindustrie maakt momenteel moeilijke tijden door vanwege aanhoudend slechte beleggingsresultaten. Volgens het databureau HFR zijn in de eerste helft van het jaar 530 hedgefondsen geliquideerd. Als het huidige tempo aanhoudt dan is sprake van de meeste liquidaties in een jaar, uitgezonderd het jaar 2008.  

Perry Capital is in 1988 opgericht door Richard Perry en de inmiddels vertrokken Paul Leff. De firma heeft een kantoor in New York en in Londen. Sinds 2008 zijn positieve rendementen geboekt. Vorig jaar werd echter een 12% negatief rendement in de boeken gezet, en hebben beleggers geld uit het fonds onttrokken.

Mes in het personeel 

Eind vorig jaar beheerde het bedrijf 6,6 miljard Amerikaanse dollar, tegen circa 4 miljard dollar nu. Eerder dit jaar heeft het bedrijf het mes in het personeelsbestand gezet in een reactie op de uitstroom van kapitaal.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen