Nieuws

Brexit kans voor assetmanager NL

De Brexit biedt Nederlandse vermogensbeheerders een buitenkansje van 4.000 miljard euro, stelt een denktank in een onderzoek.

 Het Verenigd Koninkrijk is goed voor 41% van het totale vermogen dat wordt beheerd in de Europese Unie, ofwel 4.000 miljard euro. Volgens onderzoek van denktank New Financial kunnen vermogensbeheerders uit de Europese Unie zich een deel van dat geld toe-eigenen als zij het gat slechten met Britse vermogensbeheerders, na het vertrek uit de Europese Unie.

De denktank dicht met name Scandinavische en Nederlandse vermogensbeheerders goede kansen toe om zich een deel van de buit toe te eigenen. De kapitaalmarkten van deze landen zijn het beste ontwikkeld. Daarna volgen Duitsland, Italië en Spanje.

Het onderzoek, What do EU capital markets look like post-Brext? gettield, wijst erop dat 75% van de Mifid-paspoorten is verstrekt aan bedrijven die het hoofdkantoor hebben in het Verenigd Koninkrijk, maar ook actief zijn in andere EU-landen.

Beleggingsfondsen

Het Verenigd Koninkrijk is goed voor 78% van de totale activiteit op de kapitaalmarkt in de eurozone. Het enige gebied waar het VK andere Europese landen zijn meerdere moet erkennen, zijn in de vestigingsplaatsen voor beleggingsfondsen. 45% van de fondsen is in Ierland en Luxemburg gevestigd, tegen 12% in het Verenigd Koninkrijk. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alles over de rente