Nieuws

Achmea IM zoekt 35 m/v

Achmea Investment Management zoekt 35 professionals met verstand van vermogensbeheer.

Achmea Investment Management is op zoek naar 35 nieuwe professionals met verstand van vermogensbeheer. Dat is een uitbreiding met 17,5% ten opzichte van de circa 200 mensen die nu werken voor de vermogensbeheerder met 100 miljard euro onder haar vleugels.

Achema IM is sinds 2015 actief en vloeit voort uit een fusie van Achmea Beleggingsfondsen Beheer en Syntrus Achmea Vermogensbeheer. De vermogensbeheerder uit Zeist wil tot de top drie doordringen van asset managers actief in Nederland, zegt directeur asset management Roger Krens tegen ipe.com. Nu heeft de vermogensbeheerder plek in de top vijf op basis van het totaal belegde vermogen.

Achmea IM is een crowdsourcingcampagne om de beleggingsprofessionals te werven die loopt tot eind oktober 2016. Hiervoor is een speciale website in het leven geroepen. In de campagne om het personeel te werven zet Achmea IM zich neer als een startup van 100 miljard euro.

Meer mandaten

Krens verwachte significante groei via Centraal Beheer gelanceerd door Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds dat in juli dit jaar een vergunning kreeg van De Nederlandsche Bank. Ook verwacht hij met Achmea IM meer mandaten binnen te halen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen