Nieuws

Vastgoed-ETF VS gaat als een trein

De instroom in de grootste Amerikaanse vastgoedsector-ETF is enorm na het debuut van vastgoed als aparte S&P-500 sector.

De instroom in Amerikaanse vastgoedsector-ETF’s is gigantisch sinds vastgoed maandag zijn debuut heeft gemaakt als officiële S&P-500 sector.

Deze week is er al 2,85 miljard Amerikaanse dollar toegevoegd aan de Real Estate Select Sector SPDR ETF, meldt de website ETF.com. Dit is de grootste indextracker die blootstelling biedt aan de Amerikaanse vastgoedsector. Nooit eerder trok in zo’n korte tijd een ETF zoveel kapitaal aan.

Alleen al op maandag zijn 3,7 miljoen aandelen van de Real Estate Select Sector SPDR ETF van eigenaar verwisseld, tegen een dertigdaags gemiddelde van nog geen half miljoen aandelen.

Real Estate Select Sector SPDR

De Real Estate Select Sector SPDR belegt grotendeels in Real Estate Investment Trusts (REIT’s). Dat zijn vastgoedfondsen met een lange horizon of projectontwikkelaars met een beursnotering. REIT’s moeten minstens 90% van hun inkomsten voor aftrek van belasting uitkeren als dividend, en zijn daarom interessant voor inkomstenbeleggers.

Vastgoed is sinds begin deze maand een aparte sector in de S&P 500. Daarvoor maakten vastgoedfondsen samen met financials deel uit dezelfde sector. Het is de eerste sector sinds 1999 die is toegevoegd aan de S&P 500. De hoofdindex van Amerikaanse aandelen telt nu elf sectoren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus