Nieuws

Clinton favoriet obligatiemarkt

De obligatie- en valutamarkt rekenen op Hillary Clinton. En nog zeven onmisbare researchrapporten voor professionele beleggers.

De obligatie- en valutamarkt rekenen op Hillary Clinton. Zeven onmisbare researchrapporten voor professionele beleggers. Geen allesoverheersend thema deze week. Maar uiteraard komen de ECB en de Fed langs. Net als Frank Sinatra.

  • Naar de maan en terug

Fly me to the moon, een titel gebaseerd op de hit van Frank Sinatra. UBS gebruikt het als kapstok om de core-satelitemethodiek toe te lichten. De core is er voor de lange termijn. De satellieten om te blijven dromen van de maan…. 

  • Smart beta als rendementsmaker

Hoe kunnen beleggers het rendement van hun portefeuille verhogen? Als deze vraag nu eens voor eens en altijd beantwoord kon worden. Lyxor doet een poging met behulp van smart bèta. 

  • Grondstoffen en rente

In haar Monthly Commodities Update betoogd ABN Amro dat commodities, en dan vooral grondstoffen met een cyclisch karakter zoals koper en WTI, kunnen profiteren van de verwachte renteverhogingen van de Federal Reserve eind dit jaar en in 2017. 

  • Obligaties houden van Clinton

Pioneer Investments kijkt naar de markten in relatie tot de presidentverkiezing in de VS. De obligatie- en valutamarkten hebben een overwinning van Clinton ingeprijsd. Hier ligt dus de nodige volatiliteit op de loer als de uitslag toch de andere kant op valt. 

  • De diepste gedachten van de ECB

In ECB: qui va piano, va sano (vertaling: zie Google Translate) duikt Amundi in de diepere gedachten en intenties van de ECB met betrekking tot QE. De vermogensbeheerder verwacht dat in december zal worden aangekondigd dat het programma tot september 2017 wordt verlengd.

  • Kwetsbaarheid

Achmea Investment Management wordt er niet vrolijk van. De wereldeconomie groeit dan al enige tijd in een gematigd tempo, maar schuld-, rente- en inflatieniveaus liggen in veel landen op zorgelijke niveaus, wat gepaard gaat met een grote kwetsbaarheid voor onverhoopte nieuwe economische tegenwind. 

  • Groei of waarde?

T. Rowe Price mengt zich in het eeuwenoude debat van groei versus waarde. Groeistrategieën doen het al weer een tijdje beter. Wanneer het omslagpunt is naar waarde is onmogelijk te timen. Een combinatie van strategieën blijft het beste. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus