Nieuws

Amundi en Crédit Agricole combineren vastgoed

Amundi en Crédit Agricole combineren hun vastgoedactiviteiten om samen een grotere Franse speler te worden in Europa.

Amundi en Crédit Agricole combineren hun vastgoedactiviteiten om samen een grotere Franse speler te worden op een Europees vastgoedspeelveld.

Amundi Immobilier had meer dan twaalf miljard euro onder beheer per eind 2015. Daarvan wordt 60% beheerd voor retaiklanten en 40% voor institutionele klanten. CAII had bijna 5 miljard euro aan vastgoed onder beheer per eind 2015, vooral in kantoren en winkels en voor institutionele klanten. 

Het doel van de fusie van de vastgoedtakken is naar eigen zeggen een grote Franse vastgoedbelegger creëren op een Europees speelveld en de positie van Amundi op de vastgoedmarkt versterken. Amundi is de grootste speler in Frankrijk als het gaat om vastgoedbeleggingsfondsen. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen