Nieuws

De comeback van volatiliteit

Meer volatiliteit verwacht, en daarmee stijgen ook de kansen op rendement. Zeven researchrapporten die u moet hebben gelezen.

Meer volatiliteit verwacht, en daarmee stijgen de kansen op rendement. Zeven IEX Profs Research rapporten die u deze week moet hebben gelezen.

Een terugkerend thema bij bijna alle partijen is de lage volatiliteit van de afgelopen maanden. De marktvorsers verwachten unaniem dat de volatiliteit weer zal toenemen, en daarmee de kansen op rendement.

  • Volatiele prikkels

Source merkt op dat de marktvolatiliteit de neiging heeft om laag te zijn in de zomermaanden. De ETF-aanbieder schetst een aantal katalysatoren die de markten weer een beetje op kunnen porren. Om er twee te noemen: de olieprijs en de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

  • Het begin van negatief voor lang?

Volgens Crédit Agricole is het duidelijk. Of de Europese regeringen zorgen voor verbeterende economische condities in Europa, of ze moeten aanvaarden dat we nog maar aan het begin staan van een lange periode met korte negatieve rentes. De ECB zal QE in dit najaar verlengen en aanpassen.

  • Een uitstapje naar Zwitserland.

ABN Amro vraagt zich af of het nog wel terecht is dat de centrale bank van het land franken blijft aankopen nu de economie fors aantrekt. Het antwoord is duidelijk afwijzend.

  • Themaloos de zomer door

Robeco maakt een rondje langs de internationale markten in haar Multi Assets Market Outlook. Voor nu wordt geconcludeerd dat de markten ‘themaloos’ en met een lage volatiliteit de zomer uit slenteren. Maar niet getreurd, dit soort perioden van lage volatiliteit duurt nooit heel erg lang…

  • Grondstoffen overwogen

Fidelity licht haar assetallocatiekeuzes toe. Voor de komende periode zijn grondstoffen de aangewezen categorie om te renderen, overwegen dus. Aandelen en onroerend goed blijven onderwogen.

  • Grondstoffen onderwogen

Een mening is niet interessant is zonder een tegenovergestelde mening. Legal & General is het in ieder geval duidelijk niet eens met Fidelity. Zij onderwegen grondstoffen en overwegen vastgoed.

  • De lessen van de Brexit

UBS kijkt nog even terug op Brexit. De financiële markten hebben zich er weinig aan gelegen laten liggen. Het effect op de economie van het Verenigd Koninkrijk moet nog blijken. UBS suggereert dat Zwitserland weleens het ideale rolmodel kan zijn voor het nieuwe Engeland. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus