Nieuws

ING versterkt ECM-activiteiten

Met de benoeming van twee senior bankiers van ABN Amro versterkt ING zijn Equity Capital Markets (ECM)-activiteiten.

Pim Kist (37) is het nieuwe hoofd Equity Capital Markets bij ING. Hij zal zich richten op het verder uitbouwen van deze voor ING belangrijke divisie, die opereert als een samenwerking tussen de afdelingen Global Capital Markets (GCM) en Corporate Finance.

Kist komt van ABN Amro waar hij als senior deal principal Corporate Finance & ECM verantwoordelijk was voor diverse grote beursgangen, accelerated bookbuild emissies en preferente aandelen transacties waaronder die van BasicFit, ForFarmers, Sif, Refresco Gerber, GrandVision, TKH en Randstad.

Met meer dan tien jaar ervaring in Corporate Finance & ECM brengt Kist voor ING niet alleen een grote product- en executie-expertise mee, emaar ook een sterk persoonlijk netwerk met klanten.

Kist zal rapporteren aan Leo Greve, Head of Global Capital Markets, en aan Maurits Duynstee, Global co-Head of Corporate Finance en Head of Corporate Clients & Products Nederland.

Core business

Ook Rico Overhaart (48) stapt over van ABN Amro naar ING. Hij wordt managing director en zal rapporteren aan Kist. Overhaart is sinds 1999 werkzaam in ECM in Amsterdam, Sydney en Londen. In zijn meest laatste functie richtte hij zich op Nederlandse klanten en daarnaast op internationale klanten in de sectoren energie, grondstoffen en transport.

ING: "Het aantrekken van deze senior bankiers door ING illustreert de toewijding van de bank aan de ECM-business voor haar klanten, terwijl concurrenten zich juist uit deze sector aan het terugtrekken zijn. Deze activiteiten worden door ING gezien als cruciaal onderdeel van het totale dienstverleningspakket aan grote bedrijven als marktleider in haar thuismarkt, de Benelux."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus