Nieuws

Hanneke Smits nieuwe ceo Newton

De Nederlandse Hanneke Smits volgt Helena Morrissey op als CEO van Newton Investment Management.

De Nederlandse Hanneke Smits volgt Helena Morrissey op als topvrouw van de Britse vermogensbeheerder Newton Investment Management. Smits is in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor 47 miljard Britse pond. Dat meldt Newton Investment Management vrijdag in een persbericht op de website.

Smits werkte tussen 1997 en 2014 bij Adams Street Partners, een Amerikaanse private equityfirma met 27 miljard dollar onder beheer. Tussen 2008 en 2014 was zij chief investment officer. Eerder werkte Smits bijna vijf jaar als beleggingsmanager voor Pantheon Ventures.

Smits is ook oprichter en voorzitter van Level 20, een organisatie die zich inzet voor meer vrouwelijke inbreng in de Europese private-equitysector.

BNY Mellon

Morrissey, een van de bekendste vrouwen in de Britse financiële sector, zwaaide 15 jaar de scepter bij de asset manager uit Londen. Ze nam het stokje destijds over toen oprichters Stewart Newton en Charles Richardson opstapten nadat het bedrijf was overgenomen door BNY Mellon.

Morrissey staat net als Smits voor vrouwenemancipatie op de hoogste bestuursniveaus van het bedrijfsleven. Ze krijgt een adviserende rol in de raad van bestuur, een orgaan waarvan zij vindt dat er tenminste 30% vrouwen in zitting moeten nemen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus