Nieuws

Aegon koopt fondsensupermarkt

Aegon neemt voor 164 miljoen euro de Britse fondsensupermarkt Cofunds over van Legal & General (L&G).

Aegon neemt voor circa 164 miljoen euro fondsensupermarkt Cofunds over van Legal & General (L&G). Door de transactie wordt Aegon in het Verenigd Koninkrijk de grootste aanbieder van online beleggen, met meer dan drie miljoen klanten, meldt CityWire.

Cofunds heeft circa 800.000 klanten, goed voor bijna 77 miljard Britse pond aan beleggingen. De verkoop betreft zowel het online platform voor beleggers als de institutionele en retailactiviteiten van Cofunds. Alle werknemers van Cofunds stappen over naar Aegon. De Britse toezichthouder moet toestemming geven voor de acquisitie.

Volgens Aegon-CEO Alex Wynaendts is de acquisitie een unieke mogelijkheid om de strategie in het Verenigd Koninkrijk te versnellen. Aegon verwacht kostensynergie van 60 miljoen Britse pond per jaar. Om dit niveau te bereiken en een soepele overgang van klanten en adviseurs te waarborgen, neemt de verzekeraar een eenmalige last van ongeveer 80 miljoen pond in 2016 en 2017.

Cofunds

L&G kwam in maart 2013 in het bezit van Cofunds, dat destijds werd gewaardeerd op 175 miljoen Britse pond. Aegon verkocht eerder dit jaar een groot deel van zijn Britse lijfrenteportefeuille aan Legal & General.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie