Nieuws

SSGA introduceert multi-factorfonds

SSGA introduceert het Multi-Factor Premia Emerging Markets Bond Fund in Nederland.

State Street Global Advisors (SSGA) heeft het Multi-Factor Premia Emerging Markets Bond Fund - een in Ierland geregistreerd UCITS fonds dat in april werd gelanceerd- ook geregistreerd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

De strategie van het fonds, ontwikkeld door het systematic bèta fixed income-team van SSGA, biedt beleggers naar eigen zeggen toegang tot staatsobligaties van opkomende markten in lokale valuta en biedt hen de kans rendement te behalen op het kredietrisico op staatsobligaties.

Het fonds investeert in effecten binnen de Barclays Emerging Markets Local Currency Government Bond Index en hanteert een systematische, op regels gebaseerde aanpak die gericht is op het verdienen van een kwaliteitsfactor-premie op staatsobligaties van opkomende markten.

De kwaliteit van staatsobligaties wordt volgens SSGA bepaald aan de hand van zes fundamentele factoren. "De beleggingsstrategie geeft de voorkeur aan landen die streven naar het bieden van gunstige fundamentele factoren en blijft weg van landen met zwakke of verslechterende factoren. De strategie is er op deze manier op gericht staatsobligaties te identificeren waarvan het kredietrisico verkeerd is geprijsd en een kwaliteitsfactor-premie kan worden verdiend."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?