Nieuws

NN IP lanceert factor mixfonds

NN IP lanceert een nieuw factor multi-asset fonds, waarbij de focus ligt op momentum, value, carry, flow en volatiliteit

NN IP lanceert een nieuwe factor multi-asset strategie, waarbij de focus ligt op momentum, value, carry, flow en volatiliteit. Het fonds is het eerste mixfonds van NN IP dat meerdere factoren combineert, ondanks dat NN IP al vele jaren in factorbeleggen actief is. De meeste factoren werden los al toegepast, nu worden ze voor het eerst in een absolute-return-fonds ondergebracht. Het fonds is geregistreerd voor distributie in Luxemburg.

Factorbeleggen wint aan populariteit onder beleggers. Volgens Wilfried van Dommelen van NN IP voegt factorbeleggen waarde toe als het wordt toegepast in een breed spectrum van de markt. NN IP belegt met het factor-based multi-asset fonds in alle beleggingscategorieën en vermijdt een long-short focus, met als doel een positief rendement te behalen in alle marktomstandigheden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus