Nieuws

Amsterdam lobbyt in stilte

Vanuit Amsterdam is een stille lobby gaande om fintechbedrijven, clearinghuizen en flitshandelaren weg te lokken uit Londen.

Vanuit Amsterdam is een stille lobby gaande om fintechbedrijven, clearinghuizen en flitshandelaren weg te lokken uit Londen.

Terwijl steden als Parijs, Dublin en Berlijn na de Brexit openlijk financiële partijen die vanuit The City opereren trachten te bewegen te verhuizen doet Amsterdam dat in stilte. De Nederlandse hoofdstad profileert zichzelf als de toegangspoort tot Europa met goede digitale voorzieningen en een hippe en bruisende plek waar getalenteerde werknemers willen wonen en werk.

Er worden geen inspanningen gedaan om banken over de streep te trekken doordat niet duidelijk is of deze willen verhuizen en het bonusplafond voor bankiers afschrikt. Dat schrijft Bloomberg op basis van gesprekken met locoburgemeester Kasja Ollongren.

Door de goede digitale voorzieningen en snelle internetverbindingen is Amsterdam wel een aantrekkelijke vestighingsplaats voor flitshandelaren, fintechbedrijven en bedrijven die zich richten op bitcoin en blockchain. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus