Nieuws

ECB verruimt pas in september

Aberdeen verwacht pas een verruiming van het ECB-beleid in september, dan pas blijkt of de economische data verslechterd is.

Deze week neemt de ECB nog geen stappen om het beleid te versoepelen, denkt Patrick O’Donnell, fixed income-specialist van Aberdeen. Hij verwacht pas een verruiming van het beleid in de september-vergadering, omdat dan pas vastgesteld kan worden of de economische cijfers verslechteren of niet.

De brexit veroorzaakte aanvankelijke een zekere paniek, maar momenteel lijkt het meer kalmte na de storm. De drastische omwenteling die veel experts voorspelden is achterwege gebleven. Wel verwacht O’Donnell een negatief effect op de groei van de eurozone, iets wat Mario Draghi net niet kon gebruiken.

Toch denkt hij niet dat Draghi nu al een agressiever monetair beleid inzet. Eerst moet de economische data verzwakken voordat de ECB tot verdere versoepeling overgaat. De onzekerheid in de markten zal dus nog wel even aanhouden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Amerikaanse verkiezingen 2020