Nieuws

Mixfondsen UK ook in problemen

De problemen met Britse vastgoedfondsen raken ook multi-assetfondsen die in deze fondsen beleggen.

De problemen met Britse vastgoedfondsen raken ook multi-assetfondsen die in deze fondsen beleggen. De mixfondsen hebben voor meer dan drie miljard Britse pond in vastgoedfondsen belegd die tijdelijk op slot zijn gegaan. Daardoor bestaat de kans dat sommige van deze fondsen ook beleggers niet toestaan om hun geld terug te trekken.

Multi-assetfondsen van onder andere Standard Life en M&G hebben tussen de 4% en 8% van de portefeuille belegd in hun eigen vastgoedfondsen die de afgelopen week op slot zijn gegaan, schrijft Financial Times. Bij Aviva en Henderson gaat het om 3 tot 5%. Ook andere mixfondsen zijn in meer of mindere mate blootgesteld aan Brits vastgoed.

Na het Britse referendum op 24 juni is de uitstroom uit vastgoedfondsen op stoom gekomen. Analisten waarschuwen dat de waarde van kantoren in Londen de komende drie jaar tot 20% kan dalen. Meerdere Britse vastgoedfondsen hebben deze week afgeboekt op de intrinsieke waarde die lastig is vast te stellen bij gebrek aan transacties op de lokale vastgoedmarkt.

Olievlek

 

Het aantal Britse vastgoedfondsen waarin de handel is opgeschort breidt zich uit als een olievlek. Acht vermogensbeheerders, onder wie Standard Life, de Britse tak van Aegon Asset Management, Kames Property, en Henderson staan het beleggers tijdelijk niet toe om geld aan hun Britse vastgoedfondsen te onttrekken. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen