Nieuws

Recordinstroom voor Vanguard

Door de draai naar passief beleggen, is de instroom bij Vanguard in het eerste halfjaar tot een recordbedrag gestegen.

Door de draai naar passief beleggen, is de instroom bij het fondsenhuis Vanguard in het eerste halfjaar tot een recordbedrag gestegen, schrijft Bloomberg.

In de eerste zes maanden van het jaar stroomde volgens Bloomberg netto 148 miljard dollar in passieve en actieve beleggingsfondsen van de Amerikaanse fondsenaanbieder, die bekend staat als een prijsstunter. Dat is acht miljard dollar meer dan het vorige recordbedrag aan instroom dat in de eerste helft van 2015 in de boeken werd gezet.

Alleen al in juni wisten fondsen van Vanguard 30 miljard dollar aan te trekken. Vier van de tien ETF’s die het meeste kapitaal hebben aangetrokken dit jaar zijn van Vanguard, volgens ETF.com.

Einde hegemonie iShares

 

Vanguard is gekeken naar netto-instroom iShares gepasseerd dit jaar. Daarmee is een einde gekomen aan vijf jaar hegemonie van de BlackRockdochter. Het totale vermogen onder beheer van Vanguard bedraagt eind april 3.500 miljard dollar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus