Nieuws

Bitcoin ETF op Zwitserse beurs

Op de Zwitserse beurs wordt deze maand een bitcoin ETF gelanceerd, bedacht door de Zwitserse private bank Vontobel.

Op de Zwitserse beurs wordt deze maand een bitcoin ETF gelanceerd, ontworpen door de Zwitserse private bank Vontobel. Dat meldt de bank in een persbericht. De indextracker stelt beleggers in staat om te handelen op de zeer volatiele prijs van de kryptovaluta bitcoin. De ETF noteert in Amerikaanse dollar, en geeft blootstelling aan de bitcoin zonder dat beleggers de valuta hoeven te kopen. Vanaf 15 juli kunnen beleggers de ETF kopen en verkopen op de beurs van Zurich.

Nasdaq biedt sinds vorig jaar op de beurs in Stockholm de Bitcoin Tracker One aan, een zogeheten Exchange Traded Note (ETN) met de bitcoin als onderliggende waarde. De handel daarin werd dit jaar tijdelijk opgeschort na het faillissement van de belangrijkste aandeelhouder, KnCMiner.

Winklevoss Bitcoin ETF

Een in de Verenigde Staten aangekondigde bitcoin ETF, de Winklevoss Bitcoin ETF, heeft nog altijd geen goedkeuring gekregen van de beurstoezichthouder SEC. Deze ETF moet een notering krijgen op Euronextrivaal Bats. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie