Nieuws

Must Read: De Brexit beleggingsgids

Negen redenen om in opkomende markten te beleggen, de post-Brexit gids voor obligatiebeleggers en Alpenweelde.

Actief versus passief
De dagelijkse strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de passieve tegenvoeter IEX Index 20+. Ademhalen na de Brexit? De IEX 20+ heeft de voetjes weer op het droge, terwijl de IEX Fonds 40 bijna boven water is.  

IEX Fonds 40: -0,26% (ytd)
IEX Index 20+: 0,41% (ytd)

In de olie
Het is weer hommeles op de beurzen en dus duikt olie weer onder de 50 dollar het vat.

Zoek de verschillen
Welk land / regio heeft het meeste land van de Brexit?

Meesterplan
Bank of Engeland-gouverneur Mark Carney heeft een meesterplan om de post-Brexit ellende aan te pakken: banken hoeven minder buffers aan te houden.

Kaap Goede Hoop
Vooral in opkomende markten is de CAPE-ratio (het tienjaarsgemiddelde van de winst ten opzichte van de koers) een goede maatstaf om toekomstige rendementen te voorspellen.

9 emerging redenen
Credit Suisse kan ook zonder CAPE-ratio 9 redenen bedenken om te beleggen in opkomende markten.

Risicometer
Deze grafiek moet iedere obligatiebelegger in de gaten houden. Het is de post-Brexitgids voor de obligatiehandel.

Azie-horror
Hoe Japan de valuta-oorlog verloor en hoe China met zijn problematische schulden afstevent op dezelfde Grote Depressie die in 1929 aanving in de Verenigde Staten.

Alpenweelde
Zwitserland kan voor de duur van een halve eeuw geld lang lenen van beleggers, en toch geld toe krijgen. 

Shine on crazy diamond
Goede vraag van The Economist: Why aren't millennials buying diamonds? https://t.co/ELQtEl0QYr pic.twitter.com/CuVNlTL8nG

Europagevoel
Het Europagevoel is niet volledig weg. De fusie tussen de beurzen van Duitsland en Groot-Brittannie gaat door. 99% van de aandeelhouders van de Britse beurs is voor.

Geen schuldenstress
Beleggers in disstressed debt wachten na de Brexit nog altijd op koopjes. Zelfs de meest riskante Europese bedrijfsobligaties geven nauwelijks een krimp.

Nederlandbankland
Als ons 'flexibele bonusplafond' (vrij naar Mark Rutte) niet voldoende is om banken naar de zuidas te lokken dan dit wel: zakenbanken in Londen zetten het mes in de bonusupool. Wees blij dat je een baan hebt, is het nieuwe motto.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus